
Drumul VALEA SIRETULUI îi oferă turistului dornic de cunoaştere ocazia de a admira Grădina Botanică din Prăjeşti ce adăposteşte fosile de mamut descoperite în malul Siretului în anii 1970, Casa Memorială Ion Ionescu de la Brad, Ştejarul vechi de 500 de ani din Bijghir şi Mănăstirea Pogleţ cu cea mai veche icoană reprezentând "Izvorul Tămăduirii" din judeţul Bacău.
Ion Ionescu de la Brad (1818-1891) - este promotorul unui nou curent cultural. A fost un revolutionar pasoptist, victima a atacurilor virulente a celor "deranjati" de actiunile lui pentru realizarea lozincii proclamata la Izlaz "improprietarirea taranilor cu despagubire", un urmas demn al lui Nicolae Balcescu.
A fost elev al Academiei Mihailene, s-a specializat in agricultura in Franta la renumita Scoala a statisticianului Moreau de Johanes si a
[vezi detalii]
Gradina botanica din localitatea Prajesti amenajata de profesorul de biologie Paul Taralunga, adaposteste zeci de specii de flori si arbori exotici si se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
[vezi detalii]
Monument inchinat eroilor cazuti in Primul si al Doilea Razboi Mondial
[vezi detalii]
Expozitie muzeala care ilustreaza aspecte locale de etnografie si istorie.Un muzeu bine intretinut si cu expozitii de valoare, toate datorandu-se profesorului Paul Taralunga.
[vezi detalii]
Stejarul din satul Bijghir, comuna Buhoci, este cel mai frumos exemplar din judetul Bacau. Varsta lui aproximativa fiind de 400 - 500 de ani, inaltimea de 25 m, circumferinta trunchiului de 6,20 m. Oamenii locului spun ca acest stejar ar fi de pe vremea lui Stefan cel Mare.
[vezi detalii]
Monument inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
[vezi detalii]
Cea mai veche icoană reprezentînd "Izvorul Tămăduirii" pe care un creştin o poate admira în zona Bacăului, se găseşte pe vîrful dealului de la Corbasca, la vreo 50 de kilometri de Bacău.Sfînta relicvă, o bijuterie pictată pe lemn, şi purtînd amprenta secolelor se află în bisericuţa, tot din lemn, a mănăstirii. Este, alături de ctito
[vezi detalii]
Expozitia Foto-documentara "Vasile Parvan"
Expozitia gazduita in vechea cladire a scolii primare, prezinta copii de fotografii si de documente privind viata si activitatea marelui istoric si arheolog Vasile Parvan (1882 - 1927), nascut in satul Perchiu, comuna Huruiesti.
Cateva date despre istoricul si arheologul Vasile Parvan :
- A studiat la Bucuresti (avându-i ca profesori pe Nicolae Iorga si Dimitrie Onciul);
- S-a specializat in
[vezi detalii]
Construcţia acesteia a început, imediat după 1990. Iniţiativa deschiderii unei noi porţi către cer a aparţinut părintelui Mihail Velea, duhovnicul mănăstirii şi maicii stareţe, monahia Evlampia Corciu, care în anul 1991 au poposit pe aceste ţinuturi, aducînd cu ei întreaga experienţă duhovnicească şi administrativă acumulată în
[vezi detalii]